Nyfiken på bågskytte? - Umeå BSK - Bågskytte - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Nyfiken på bågskytte?


Det bästa med bågskytte är att alla kan hålla på med bågskytte, vi brukar rekommendera att man ska vara 10 år gammal för att börja, någon övre gräns finns det väl egentligen inte.

 

Det första man gör är att anmäla sig till någon av klubbens nybörjarkurser, det gör man genom att skicka ett mail till This is a mailto link. Vi hör av oss när det är er tur. Det har varit många intresserade den senaste tiden så man bör vara beredd på att det kan vara en viss väntetid. 

 

Nybörjarkursen inleds med ett gratis prova-på tillfälle där man får en första grundläggande genomgång i bågskytte och en chans att prova och känna om det är något man vill gå vidare med. Nästa steg är att betala in medlemsavgiften, där ingår nybörjarkursen, försäkring, möjlighet att låna utrustning, tillgång till skjutbana och fortsättningsgrupp. Nybörjarkursen brukar vara 4 tillfällen där man får lära sig grunderna i skjutteknik, regler och säkerhet. Huvudsyftet med nybörjarkursen är att det ska vara säkert för alla att hålla på med bågskytte.

 

När man är klar med nybörjarkursen är det bara att komma och skjuta. Om man inte har egen utrustning kan man låna på klubben men då måste man vara där när det är öppet. Det kan vara lämpligt att använda klubbens utrustning inledningsvis och vänta med att köpa eget tills man vet vad man vill satsa på. Fråga gärna om det är något ni undrar över om ni planerar att köpa egen utrustning så att det inte blir fel.

 

 I dagsläget har vi tyvärr inte någon organiserad ungdomsverksamhet med träningsgrupper och tränare men man är givetvis välkommen att träna på egen hand de dagar vi har öppet. Vi är en förening med relativt få aktiva ledare så för närvarande hinner vi inte med. Av den anledningen har vi även begränsade möjligheter att ta nybörjargrupper just nu. Känner DU att du vill vara med och hjälpa till så hör gärna av dig!

 

Mvh Styrelsen

Uppdaterad: 12 JAN 2017 23:11
Skribent: Anton Johansson

Postadress:
Umeå Bågskytteklubb - Bågskytte
Gammliavägen 5
90342 Umeå

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info